Pálení záhy (pyróza) je choroba, která dnes postihuje mnoho lidí. U někoho ji může vyvolat stres, na vině je ale především nezdravá strava. Pokud často konzumujete smažená, mastná nebo pikantní jídla, tučné maso a plnotučné mléčné výrobky, dříve či později se s pálením žáhy zřejmě také „setkáte“, zvláště jestli zároveň pijete kávu a alkohol. Toto onemocnění je přitom konkrétně způsobeno tzv. gastroezofageálním reflexem, tedy návratem obsahu žaludku do jícnu. Následkem toho dochází k dráždění jícnu kyselými žaludečními šťávami, což vede k nepříjemným pálivým pocitům v hrudi, jež postupují směrem do krku. S pálením žáhy vám ale mohou pomoci i některé rostliny, které naleznete v této kategorii.
Černá sůl: kvalitní dochucovadlo vhodné pro lepší zažívání
Černá sůl neboli Kala Namak chutná poměrně specificky, takže asi nesedne úplně každému. Na druhou stranu se jedná o zdravé dochucovadlo vhodné pro lepší zažívání. Jak už věděli autoři starých příběhů, sůl je nad zlato. […]