Medvědí česnek v másle (recept) – skvělé třeba na steak

Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu.

Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně nakrájené dáváme na například chléb s máslem, jemně posekané používáme jako koření do polévky, sypeme jimi brambory a podobná jídla. Listy můžeme připravit také jako špenát nebo salát.  Nebo si můžete připravit máslo s medvědím česnekem, jak na to?

Medvědí česnek v másle (recept) - skvělé třeba na steak

Fáze 1: Změklé máslo smícháme s drobně nasekanými lístky medvědího česneku a špetkou soli.

Fáze 2: Vložíme buď do formiček, nebo pomocí potravinové folie vytvarujeme váleček a necháme v lednici opět ztuhnout. Ochucené máslo má velmi příjemnou mírně česnekovou chuť i vůni. Mažeme na pečivo nebo si s ním ochutíme například brambory, nebo steak.

Další recepty z medvědího česneku:

Sdílet příspěvek:

1 komentář

Napsat komentář: zdeněk Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*