Proč pravidelně konzumovat hroznové víno?

14/06/2018 Bylinkovo.cz 0

Z plodů révy vinné jsou pochopitelně připravovány různé druhy vína. To chutné, slouží k výrobě populárního „svařáku“ a používáno je i při přípravě pokrmů, pojďme ale postupně… Výskyt: vinná réva (správně ovšem réva vinná) původně […]

Banány – kvalitní zdroj energie

08/04/2018 Bylinkovo.cz 0

Banány zná úplně každý. Toto protáhlé ovoce se dokonce stalo nechvalně známým pomníkem minulého režimu, protože nekonečné fronty na banány, které navíc do obchodů obvykle přicházely pouze v období vánoční svátků, jsou jedním ze symbolů […]

Vanilka: koření nejen pro vánoční období

11/02/2018 Bylinkovo.cz 0

Vanilka je v České republice běžně používané koření. Někoho tedy možná překvapí, že se jedná o koření exotické. Pochází totiž z Mexika, a to konkrétně z několika druhů orchidejí rodu vanilovník (Vanilla). Jejich (nezralé) tobolky […]

Teff (milička habešská): potravina budoucnosti?

15/11/2017 Bylinkovo.cz 0

Teffová semena jsou velmi zdravá. Díky vysokému obsahu železa velmi dobře působí při anémii (chudokrevnosti) a přítomný vápník účinkuje i proti osteoporóze (řídnutí kostí), vše ale postupně… Výskyt: Habeš je výraz, který dříve označoval dnešní […]

Spirulina jako potravinová bomba

24/06/2017 Bylinkovo.cz 0

Spirulina skutečně obsahuje velké množství účinných látek, takže např. z hlediska proteinů jde o jeden z nejlepších rostlinných zdrojů vůbec. Jedná se tedy o výtečný doplněk pro vegetariány a vegany – vše ale postupně… Výskyt: […]