Proč pravidelně konzumovat hroznové víno?

14/06/2018 Bylinkovo.cz 0

Z plodů révy vinné jsou pochopitelně připravovány různé druhy vína. To chutné, slouží k výrobě populárního „svařáku“ a používáno je i při přípravě pokrmů, pojďme ale postupně… Výskyt: vinná réva (správně ovšem réva vinná) původně […]

Konopí – nebezpečná droga, nebo léčivá rostlina?

12/04/2018 Bylinkovo.cz 0

Ač je konopí seté často postaveno mimo zákon, jeho zdravotní účinky jsou vskutku zajímavé. Zamezuje totiž kupříkladu ucpávání cév, čímž předchází ateroskleróze, případně usnadňuje vylučování hlenů se sliznic, nejdříve však postupně. Výskyt: konopí je člověkem […]

Grapefruit: velmi oblíbené a zdravé ovoce

27/01/2018 Bylinkovo.cz 0

Grepy jsou velmi oblíbené, víte ale jaké mají účinky na lidské zdraví? Tak např. mají pozitivní antioxidační účinky, takže nám pomáhají s volnými radikály. Dále zvyšují imunitu a příznivě působí na cévy a celkově na […]

Paprika setá: rostlina plodící zdravé bobule

22/12/2017 Bylinkovo.cz 0

Papriky jsou samozřejmě součástí mnoha receptů české kuchyně, ve které se používají jako přísady do zeleninových salátů, případně do nejrůznějších vařených či pečených pokrmů, vše o jejich účincích a využití postupně… Výskyt: papriky pocházejí z […]

Wakame: enormně zdravá mořská zelenina

08/11/2017 Bylinkovo.cz 0

Wakame bývá často dávána do souvislosti především s pozitivním působením na kardiovaskulární systém. Doporučována je k čištění krve, ale vše postupně.. Výskyt: tato řasa je dlouhodobě využívána především ve východní Asii. V Japonsku byla kupříkladu […]

1 2